tiistai 2. heinäkuuta 2013

Anteeksi, turkulaiset (lapsista ja veneremontista)



Yksi asia tiedoksi kaikille teille, jotka ette ole vielä tutustuneet veneilyyn: veneremontti ei koskaan ole niin yksinkertainen tai lyhytkestoinen kuin miltä se alkujaan vaikuttaisi. Kahden tunnin homma veny yhden päivän urakaksi, pikaisesti suoritettava veneen nosto siirtyy päiväkausilla ja kaikki arvioidut kustannukset voi kertoa kolmella.

Autopilotin asentamisen piti periaatteessa olla helppo juttu. Viikonloppuna mies asentamaan ja parissa tunnissa valmista. Eipä. Uusi yritys tänä aamuna. Päätin evakoida itseni ja lapset vierasvenesatamasta ja lähteä katselemaan Turkua (niin, emme päässeet vielä lähtemään Maarianhaminaan) sillä aikaa kun mies vie ruorin muokkausta varten pajalle, asentaa autopilotin ja hakee meidät sitten parin tunnin jälkeen pois kaupungilta. Eipä. Lähdettiin kyllä kaupungille heti kymmenen jälkeen, mutta takaisin päästiin vasta reilusti yli viiden (bussilla), ja asennus jatkuu edelleen.

Aloitimme evakkomatkamme Turun linnasta, ja se olikin mielettömän hieno paikka josta lapsetkin olivat innoissaan. Linnasta matkamme jatkui keskustaan, torille ja kaupoille. Syötiin jäätelöä torikahvilassa (löytyi Tofulinen jätsipuikkojakin!), esikoinen kävi omilla rahoillaan ostamassa Robinin ensimmäisen levyn ja ostettiin kojusta mansikoita. Oli mukavaa.

Sitten tuli se hetki jolloin tapahtui väsähdys ja lapset alkoivat kinastella, töniä toisiaan ja riekkua mistään säännöistä, kielloista ja kehotuksista välittämättä. Olen hermostunut heille Stockan herkussa, torilla, kävelykadulla, Anttilassa, bussissa, bussipysäkin välittömässä läheisyydessä, sekä veneessä erinäisissä tilanteissa.

Turkulaiset, te vaikutatte todella mukavilta, ystävällisiltä ja iloisilta ihmisiltä, pyydän anteeksi tilapäistä häiriötä kesäfiiliksessänne ja lupaan ensi kesänä yrittää tsempata paremmin. Tänään ei vaan pystynyt.

Koska kirjoitan tätä poran äänessä karttapöydän ääressä miehen kannettavalla, ei minulla ole liittää kuvaa seikkailuistamme, niitä siis myöhemmin kun taas kotiudumme. Maarianhamina siirtyy pari viikkoa myöhäisemmäksi ja suunnitelmissa on tässä välissä muuta ohjelmaa.


10 kommenttia :

  1. Ihania ylämäkiä ja alamäkiä teidän päivässä! :) Ja älä huoli, uskon että turkulaisetkin huutavat välillä riekkuville lapsilleen. ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jotenkin oli suorastaan silmiinpistävää, ettei yksikään muu lapsi kiukutellut koko päivänä kuin omani - nyt oikein kiinnitin siihen huomiota samalla kun hikoilin omieni kanssa. Tuli oikein semmoinen 'Stepford Wifes' -fiilis kun kaikki olivat niin iloisia ja hyväkäytöksisiä... ;) Meillä maattiin huutamassa maassa, löytiin sisarusta, tönittiin pois rattaista, roikuttiin kiinni minun vaatteissa, kitistiin ja valitettiin. Huippuhetkiä, ja kuopuksen kaoottinen nukutus kruunasi kaiken.

      Poista
  2. Ihanaa, että siis teilläkin on näitä elämän tähtihetkiä. ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niitä riittää! Kuopus on nyt urakalla alkanut järjestää kaikkea kivaa kuten kaksivuotiaiden kuuluu, ja esikoinen yrittää kovasti pysyä perässä.

      Poista
  3. Voi kertoa vertalaistueksi, että meidän erittäin kivasti alkanut päivä meni (taas) ihan hirveäksi kiukutteluksi illasta. 3vee onnistui tuhmeloimaan rakkaan potkupyöränsä viikon jäähylle ja hampaita tekevä 1vee nyt vaan oli muutenvaan ihan jumalattoman rasittava.

    Antaessani 'palautetta' pihalla esikoiselle tottelemattomuudesta pyörän kera, naapurin 7-v poika tokaisi "sä kuulostat ihan samalta kuin meidän äiti". :D :D et eiköhän sielä Turkkusessakin ole tuhmia kakaroita.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Käytiin näköjään yhtäaikaa kommentoimassa toisiamme, tämä kommentti löytyi täältä heti kun sain omani sinun blogiisi lähetettyä :)

      Kiitos vertaistuesta, tulee tarpeeseen. Aika raikuvaa palautetta annoin minäkin tänään. Tuli ihan mieleen miten joskus lapsena hävetti kun äiti alkoi avautua jollakin julkisella paikalla, mitä lie nyt hölmöiltiin. Ehkä me kaikki äidit vähän kuulostetaan samalta. :D

      Poista
  4. :) silleen kiva teksti ! Huomenna on päivä uusi !

    VastaaPoista

Kommentti ilahduttaa aina!