torstai 14. helmikuuta 2013

Eka kertaEnsimmäinen on varmaankin aina se vaikein, pätee kohdallani myös blogitekstiin. Kuinka tehdä positiivinen ensivaikutelma sekä vanhoihin että uusiin tuttavuuksiin? Mitä valita aiheeksi?

Aloitanko heti vaatepostauksella vai luokitteleeko se minut automaattisesti materialistiksi? Otanko kantaa yhteiskunnallisesti merkittävään aiheeseen vakavasti otettavan bloggaajan maineen toivossa? Liitänkö tänne yhden piirtämistäni sarjakuvista ja altistan itseni taidekritiikille? (Tosin taide taitaa olla liian hieno sana tähän yhteyteen.)

Kerron siis itsestäni yhden faktan jotta saan jään murrettua ja pääsen alkuun: olen parantumaton lasten ulkovaatesämpläri. Ei ole lainkaan tavatonta, että kauttani kulkee neljäkin talvihaalaria (yhdelle lapselle) ennen kuin löydän sen oikean. Luin joskus jostain että tämänkaltainen päättämättömyys on tyypillinen vasenkätisten piirre. Miehelläni voisi olla muitakin teorioita.

Tummansiniset takki ja housut sekä windfleece Polarn O. Pyret, raitapipo Lindex, kuviopipo Molo Kids ja lenkkarit Viking.
Tänään olen sämplännyt esikoiseni välikausivaatteita. Välikausi on vielä noin kolmen kuukauden päässä, mutta minulle se on erittäin todellinen jo nyt. Nimittäin nyt jaotellaan jyvät akanoista. Hardcore-välikausivaateharrastajat ovat jo valinneet (tai kuten omassa tapauksessani: valinneet, ostaneet, palauttaneet, vaihtaneet, myyneet ja käyneet ostamassa uudet) tulevan kauden välikausivermeet. Nyt on jo käyty taistelut halutuimmista takeista, kuoseista sekä oikean kokoisista asusteista. Ajatelkaapa vaikka kuinka kävi Mini Rodinin keltaisen Pico-takin kanssa.

Välikausivaatteisiin ei tule koskaan suhtautua kevyesti. Ne ovat vaatteet, joissa lapsesi käytönnössä asuu puoli vuotta kerrallaan. Oli aika, jolloin ostin Prismasta tyttärelleni vettäpitämättömän ja edullisen pinkkikuvioisen takin jonka päälle vedin Rukan sadevaatteet kun keli kävi kosteaksi. Se aika on mennyt. Koin heräämisen. 

Minun tapauksessani herääminen sekä päättämättömyys ovat vaikea ja välillä ahdistavakin yhdistelmä. Alekoodien ja kanta-asiakastarjousten bongaus kävisi jo kevyestä päivätyöstä. Tilanteen haastavuutta lisää kohta viisivuotias tyttö, jolla on jo melko selkeä oma maku. Tyttären ja äidin vaatemaun on havaittu viime aikoina olevan melko erilaiset. Tämä tilanne on tuottanut sen yhtälön, että tällä hetkellä yritän kuumeisesti kaupata ylemmän kuvan tummansinisiä välikausivaatteita koska "tummansininen on yäk" ja "henkselit ovat yäk". Housut johtavat siis tällä hetkellä jopa kahdella yäk-pisteellä. Yäk-vaatteiden palautusaika on luonnollisesti kulunut umpeen, kuinkas muuten. 

Kuopukselle: Vihreä takki, windfleecetakki, windfleecehattu sekä pipo Polarn O. Pyret, harmaat housut Tähti Jonathan.

Yäk-takki on jo saanut seuraajan mutta siitä seuraavassa. Teksti uhkaa venyä. Sainpas kuitenkin tässä kätevästi esiteltyä jo osan meidän välikautta, lisää luvassa.

Kiitos kun luit ja tervetuloa uudelleen!

Maria


13 kommenttia :

 1. Ihana kirjoitustyyli! Tykkään :) Lisää tätä!

  VastaaPoista
 2. Tämä eka kerta oli onnistunut. Toi hyvän mielen ja jätti jännittyneen olotilan tulevasta :) Onnea uudelle blogille!

  VastaaPoista
 3. Hyvä Maria! Jään innolla odottamaan jatkoa!

  VastaaPoista
 4. Nykyään muoti collectionit vaihtuu jo noin 16+ kertaa vuodessa. Itse olen aina siirtynyt yksioikoisesti talvivaatteista kesävaatteisiin. "Resort" eli välikausicollectionit ovat vaikeasti hallittava laji. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lastenvaatteisiin pitäisi ehdottomasti saada myös Cruise Wear -collection, risteilykautta varten.

   Poista
  2. Tai sitten ei, koska vanhemmat lähtee risteilylle ihan kahdestaan.

   Poista
 5. Pakko vielä tännekin kommentoida, että meiltäkin löytyy nuo "yök"-tummansiniset popin kuoripökät ja juuri eilen yritin kaupata kaveriksi samaa tummansinistä takkia ihan vastaavin tuloksin... en muista koska olisin saanut näin makeet naurut:D Kiitos tämän blogin ja noiden kommenttien!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On se kumma, etteivät meidän lapset ole vielä tajunneet kuinka tyylikäs tuo tummansininen on - Navy is the new black! Meidän vaatteet löysivät onneksi jo uuden kodin ja taistelu on toistaiseksi tauolla :-)

   Poista
 6. Tosi kivan oloinen blogi sinulla, jään odottamaan lisää juttujasi! :) P.S. Hyvältä näyttää välikautenne. :)

  VastaaPoista

Kommentti ilahduttaa aina!