keskiviikko 20. helmikuuta 2013

VäriterapiaaOlin jemmannut syksyn alesta kuopukselle Molo Kidsin Polly-välikausihaalarin koossa 92 cm, mutta tammikuussa tehty sovitustesti paljasti pojan kasvaneen pituutta niin hurjasti että haalari päällä eivät kädet nousseet ylös kun haalari kinnasi pepusta. 

Jemmahaalari myyntiin siis ja hetken suunnittelin käyttäväni koko välikauden vain aiemmin esittelemääni Polarn O. Pyretin settiä, mutta sitten iski taas armoton haalarikuume. Molon haalarista oli niin loistavia käyttökokemuksia, että en tosissani edes miettinyt toista merkkiä. Lisäksi haalarin malli istuu pojalle todella hyvin.

Olin jo mielessäni päätynyt tämän kevään uuteen Snow Denim -kuosiin, kunnes bongasin MrsAgathan blogista alekoodin VixVax:iin (kiitos Sarille koodista!), josta minulla oli aiempaakin ostokokemusta. VixVax:issa ei ollut haalareista kuin Rainbow-kuosia, mutta hinta oli niin houkutteleva että laitoin tilauksen menemään koossa 98 cm. Myöhemmin samalla viikolla kävin vertailemassa näitä kahta kuosia rinnakkain Punavuoren Peikossa, ja totesin tehneeni hyvän valinnan; vaikka olen ollut hieman ennakkoluuloinen tuon Rainbow'n suhteen, miellytti se kuitenkin silmääni enemmän kuin Denim.


Molo Kids Polly Rainbow 98 cm, Molo Kids Igor välikausikintaat koko 1-2 yr, me&i Kissing Frog -pipo koko 2 sekä Crocs Kid's Handle It Rainboot koko 25-26.

Haalarin tilauksen jälkeen sain kutsun ystävän me&i -kutsuille, joilta ei ollut tarkoitus ostaa mitään (nenänvalkaisuviikot lastenvaateshoppailusta), mutta mieltä jäi kovasti kaihertamaan vihreä pususammakkopipo, täydellinen sammakon oranssia kruunua myöten haalarin kanssa käytettäväksi. Illalla oli pakko soittaa perään ja pyytää lisäämään se tilaukseen.Olen luonteeltani melkoinen jemmapetteri joten minulta löytyi jo 'varastosta' aiemmin -50% alennuksella löytämäni Molo Kidsin välikausihanskat Nordic-värisinä. Näillä väreillä piristyy harmaampikin sadepäivä!

Kumpparit löytyivät Crocsin nettikaupan talvialesta -50%. Isosiskolle hommasin samanlaiset isompana, mutta kokoarvio meni sen verran pieleen, että ne matkasivat maitojunalla takaisin. Kumpparit tuntuvat ihanan kevyiltä, ja nilkan kohta on sen verran 'supussa' että pysyvät varmasti hyvin jalassakin. Mikäli näiden käyttökokemus on positiivinen, suunnittelin ostaa tytölle paremmalla onnella (ja sovituksen avulla) keltaiset Crocband-kumpparit kun vanhat Nokialaiset jäävät pieniksi.

Molon Polly-haalarin materiaali eroaa edellisvuoden kankaasta, se tuntuu käteen notkeammalta ja ohuemmalta, ja vähän jännitänkin mitä sanoo tosielämän kulutuksenkestotesti. Saumatikkaukset ovat yllättävän näkyvät, en tiedä onko näin kaikissa Rainbow-kuosisissa haalareissa?


Symmetrian ystävänä tykkäsin edelliskausien Rainbow'sta sen puolesta enemmän, että kaikki raidat oli sommiteltu millintarkasti kohdilleen saumakohdissa, tämän uuden haalarin takaosa varsinkin on hieman skitsofreeninen: Tule kevät jo pian niin pääsen/mme testailemaan uusia kamppeita!


17 kommenttia :

 1. Onpas joo aika jännän näkönen toi puvun takaosa :/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jospa tuo ei näytä niin levottomalta sitten käytössä...

   Poista
 2. Kyllä mä vähän ounastelit että jotain tiedät lastenvaatteista, mutta että tälläinen ekspertti olet! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Konsulttipalveluita tarjolla jos joskus on tarvetta! ;)

   Poista
 3. Kivalta näyttää haalari asusteineen! :)
  On kyllä jännä tuo takaosa, mutta ei se varmaan tosiaan päällä näytä noin pahalta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kittos! :-) Kun kokeilin haalaria pojalle niin siihen takaosaan ei tosiaan juuri kiinnitä huomiota, tai ainakaan se ei ole mitenkään kirkuva.

   Poista
 4. Lastenvaatteita on ihana ostella, mutta ihmettelen suuresti, etteivät kaikki valmistajat osaa tehdä kunnollisia (eli käytännöllisiä ja kestäviä) ulkovaatteita. Huput saattavat olla käyttökelvottomia ja lahkeista puuttuu lenkit ym. Ja poikien sisähousuihin pitäisi ehdottomasti laittaa valmiiksi polvivahvikkeet. :-D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Molosta on meillä todella hyvät käyttökokemukset viime välikaudelta sekä nyt talvelta, mutta kyllä meidän tyttö yleensä saa kaikista vaatteista nimenomaan ne polvet melkoiseen kuntoon. Jostain syystä on omalla kohdallani ollut niin, että haalari saattaa olla kaunis mutta siitä puuttuu ominaisuudet tai vastaavasti joillakin merkeillä ominaisuudet ja kulutuksenkesto kunnossa mutta värit ja leikkaukset (omasta mielestäni) aivan kamalat. Molossa on toistaiseksi yhdistynyt kaikki hyvä, ja tämä ei ole maksettu mainos ;-)

   Poista
 5. Ihanan värikästä. Tosi mielenkiinnolla odotan miten tuo haalari kestää kulutusta. Se on niiiiin ihanan tuntuista materiaalia. Tänään taas sitä hiplanneena :)Ensi viikolle on luvattu jo reilusti plussa asteita eli kohta pääset jo testailemaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Maltatkohan odottaa niihin alennusmyynteihin? :-) Se farkku on kyllä myös tosi ihanan värinen! Jännä nähdä muuttuuko myös tulevan talven haalarien materiaali ja vesipilari?

   Poista
  2. Onko noissa uusissa välikausihaalareissa vesipilariarvo muuttunut?
   Meillä on yksi tuhottoman vanha Polaris-toppahaalari ja yksi viimevuotinen (joka tosin on otetty käyttöön vasta hiljattain), ja minusta tuntuu, että vaikka sen uuden haalarin materiaali onkin ihanan notkeaa, niin se ei myöskään ole läheskään niin kestävää kuin tuon vanhan :(
   Vanha haalari on ollut kovassa käytössä kahdella lapsella ja on edelleen ihan ehjä, kun taas uudemmassa on jo pieni reikä. Harmittaa todella paljon, jos tekevät tuollaisia kompromisseja kestävyydessä notkeuden eteen, sillä minusta se vanhempikin haalari oli ihan notkea ja lapsen oli siinä hyvä liikkua.
   Ja minusta siinä vanhassa halarissa oli myös parempi kaulus, sellainen matala musta resori, ja haalarin sai sen ansioista kokonaan suljettua, kun taas tämä uudempi on pakko jättää vähän auki, ja vetoketju helposti valuu alaspäin. Näitä pahoja ensimmäisen maailman ongelmia ;)

   Jaana

   Poista
  3. Viime vuoden välikausihaalarien vesipilari oli 10.00, tälle vuodelle se on 5.000, eli laskenut puolella. Saumat on edelleen teipattu.

   Kuopukselle minulla on tälle talvelle ollut parin vuoden takainen, mutta tänä talvena uutena käyttöön otettu Polaris jossa vesipilari on 8.000 ja esikoiselle tämän vuoden Polaris jossa vesipilari on 10.000. Esikoisen Polariksessa on paljon enemmän kulumaa polvissa kuin kuopuksen haalarissa, mutta toisaalta käyttökin on ollut rajumpaa. Muuten ovat molemmat olleet laadukkaita ja olen tykännyt.

   Voisitko ehkä kenties reklamoida tuosta Polariksesta, jos siihen on vain muutamien kuukausien käytön jälkeen tullut reikä?

   Poista
  4. Siis välikausihaalarien entinen vesipilari 10.000, ei 10.00... :)

   Poista
 6. Oi kiva, sulta löytyykin sitten kokemuksia tästä uudesta matskusta, kunhan kevät koittaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, jännä nähdä kuinka käy, viime kevään Polly oli aivan loistava joten odotukset ovat suuret!

   Poista
 7. Minkä pituinen kuopuksesi oli silloin kun ostit syksyn alesta jemmahaalarin kokoa 92. Itselläni nyt sama tilanne ja haluaisin haalarin mahtuvan vielä keväällä päälle..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hän käytti tuolloin Molon Polly-haalaria koossa 86 cm. Oli juuri sopiva, ei yhtään kasvunvaraa. 92 ostin keväälle, ja oli liian pieni, vaihdoin 98, eikä sekään olisi mennyt enää syksyllä, toisaalta taas 104 olisi varmaan ollut ainakin alussa aivan liian suuri.

   Tsemppiä haalarin ostoon!

   Poista

Kommentti ilahduttaa aina!