torstai 9. toukokuuta 2013

Yksi viileä kesä, kiitos!Kevät on vihdoinkin tullut, linnut laulelevat puissa, ruoho alkaa vihertää ja mittari näyttää melko kesäisiä asteita. Rakkautta ilmassa, luonto tekee uutta jne.

Ei kyllä sydäntä lämmitä tällä äidillä. Jossain tässä lasten saannin jälkeen minusta on tullut helteitä vihaava, liiasta lämmöstä ahdistuva anti-aurinkoihminen. Helteistä saattoi nauttia vielä silloin kun ei ollut lapsia, mutta viimeisimmät kesät eivät ole olleet mitenkään erityisen helppoja. Viime kesää parjataan edelleen, mutta minusta oli ihanaa että oli viileää ja sateista. Kesällä lämpötila ei saisi missään nimessä kohota yli +24 astetta, ja taivas saisi mieluiten olla puolipilvinen. Miksikö?

Lapset eivät nuku päikkäreitä. Kuopus ei nukkunut tänään lainkaan päikkäreitä koska parvekkeella oli liian kuuma. Huonolta näyttää, koska ei se ilma tästä nyt ainakaan viilene kesää kohti. Kaveri on nukkunut päikkärinsä ulkona koko elämänsä ajan lukuunottamatta kuumepäiviä, joten tulossa on melkoisia taisteluita. Sisällehän se nyt pitää alkaa siirtää joka tapauksessa koska jalat alkavat rötköttää rattaiden reunan yli, mutta se oli tarkoitus tehdä sitten joskus.

Iho alkaa kutista. Itkettää jo valmiiksi kun mietin taas tulevaa aurinkorasva/hikikutinarumbaa, joka ainakin meidän meidän atoopikoilla näyttää toistuvan kesästä toiseen. Ei löydy sellaista aurinkorasvaa joka ei ärsyttäisi iholla tai niin viileää paikkaa jossa ei nousisi hiki joka sekin nostaa ihottuman ja tuo mukanaan syyhyn kaltaisen olotilan. Tuloksena on raapivia ja kitiseviä lapsia ja yksi väsynyt ja kiukkuinen äiti.

Esikoinen pelkää hyönteisiä. Hyönteisiä ei Suomen kesästä puutu. Monta rattoisaa hetkeä luvassa.Koska kesällä on aina valoisaa, herätä voi jo ennen kuutta. Siis lasten mielestä. Se linnunlaulu ei paljoa riemastuta kun löytää itsensä lukemasta moottoriajoneuvo-aiheisia kuvakirjoja sohvalla klo 5.47.

Siitepölyallergia ja heinänuha. Ei kai tarvitse enää tarkentaa?

Yleinen tuskanhiki koska kaikkialla on kuuma. Kotona on kaksi viime kesää ollut puolisiedettävää, koska mies metsästi toissa kesänä meille kaupungin viimeisen ilmanjäähdyttimen, ilman sitä olisimme todella olleet pulassa. Hellan levykään ei kuumene niin nopeasti kuin 70-luvun kerrostalo kun aurinko oikein alkaa porottaa.

Anteeksi jos täällä nyt on henkeen ja vereen joku helleihminen, mutta rukoilen viileää kesää. Tiedätte sitten ketä syyttää jos aurinko ei juuri paista.

PS. Kyllä siinä kesässä muutama kiva juttukin on, kuten puiston uima-allas, ystävät, jäätelö, purjehtiminen ja loma. Kun vaan ei aurinko paistaisi liikaa.


16 kommenttia :

 1. Täällä toinen, joka voi yhtyä tuskailuihisi:)

  VastaaPoista
 2. Päteviä syitä tuskailuun! Atoopikkona voin hyvin kuvitella tuskan. :/
  Olen joka kesä äärettömän onnellinen viileänä pysyvästä vanhasta hirsitalosta! Sitten niinä kahtena kuumimpana kesäpäivänä kun tupakin kuumenee, voi ilmalämpöpumpun laittaa viilennykselle. On kyllä pelastanut meidän vauvakesät!
  Minäkään en silti mitään älytöntä hellekesää toivo, kun on se hankalaa sitten ulkoilla jne.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillekin pitäisi siis hommata hirsitalo. Tuo ilmalämpöpumppu olisi ehdoton jos asuisimme omakotitalossa, varmaan pelastaa paljon!

   Poista
 3. Mä olen henkeen ja vereen helleihminen! Tulen sitten tänne manaamaan jos tulee kylmä ja sateinen kesä. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, sori nyt vaan jos tää mun toive toteutuu! Voit laittaa sitten valituksen tulemaan, tosin en ehkä sitä saata käsitellä ;-)

   Poista
 4. Minä en myös tykkää helteestä. Viime kesä oli mun mielestä ihana. Välillä paistoi, välillä satoi ja välillä oli viileää. Sellaisia oli kesät silloin, kun me oltiin lapsia. En kestä mitään vuoden 2010 kaltaisia hellejaksoja, jolloin meinasin oikeasti muuttaa Siperiaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo viime kesä oli tosiaan kuin lapsuuden kesät, silloin oltiin tosi onnellisia jos oli kolme päivää putkeen +22 astetta eikä satanut. Se oli hyvää elämää. Mitä ihmettä näille kesille on oikein tapahtunut?

   Poista
 5. Hienoa, etten ole ainoa! Vihaan helteitä juuri noista syistä. Kuumuus laukaisee myös migreenin ja toissa kesä meni ihan pökkyrässä sisälllä kökkien. Viime kesä oli niin helpottavan ihana.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Auts, migreeni on ikävä kiusa! Toivotaan siis toista viileää kesää!

   Poista
 6. Toivon hellettä , ja lämpöä kesälle. onneksi meillä on makkarit pohjoiseen joten aamuaurinko ei paista eikä päivälläkään huoneet lämpene. vauva nukkuu hyvin sisällä , taapero ei oikein, mutta pitää yrittää kesällä , sillä partsi on etelään ja kuuma kun mikä. tuon tuosta haen hikisen lapsen sisälle. toivotaan kultaista keskitietä kesän sää-ennusteille ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vastapuolen agentti! Kultainen keskitie olisi hyvä siten, että aurinko voisi paistaa mutta olisi kuitenkin viileä tuuli ja asteet pysyisivät maltillisina.

   Poista
 7. Rrrrrakastan hellettä! :D Ilmalämpöpumppu hoitaa sisätilojen viilennyksen.

  Sulle on huonoja uutisia, sillä viikon päästä pitäisi säätiedotuksen mukaan olla hellettä..! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitää siis laittaa mies taas roudaamaan se ilmanviilennin varastosta sisälle... Tästä se alkaa, jännä nähdä mikä on hellekestävyys tänä kesänä.

   Poista
 8. Mä tykkään helteestä! Hetken aikaa. Ensin olen aivan innoissani, mutta aika nopeasti alkaa helleväsymys aika pitkälti noista mainitsemistasi syistä. Paitsi sitten, kun taas on viileämpää, mä valitan, että tulis nyt helle. :)

  Kai mä tykkään siis lämpötilanvaihteluista. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sama juttu talven kanssa: aina ensin on valtavan innoissaan kun lumi tulee ja ei mene pitkään niin alkaa jo tuntua että kaipa tässä voisi jo tulla kevät.

   Itseasiassa, voisiko tänne järjestää sellaisen systeemin, että keväästä siiryttäisiin erittäin lyhyen kesän kautta melkein samantien syksyyn? Syksy on nimittäin ihan vuodenaikojen ykkönen.

   Poista

Kommentti ilahduttaa aina!