sunnuntai 16. kesäkuuta 2013

Kesän pakolliset - Korkeasaari


Meillä on kesällä kolme pakollista vierailukohdetta: Korkeasaari, Linnanmäki ja Suomenlinna. Vaikka asummekin Helsingissä, ei näissä tule vuoden mittaan juuri muuten vierailtua. Suomenlinnassa kävin ennen lapsia useamminkin, mutta nykyään se on jäänyt vain kesäkohteeksi. Vaikka Linnanmäelläkin periaatteessa pääsisimme käymään useammin, jätämme käynnit kuitenkin yhteen kertaan - silloin se tuntuu lapsistakin oikein erityiseltä paikalta.


Tänään korkattiin Korkeasaari. Isot kissat eivät juuri leopardia lukuunottamatta näyttäytyneet ja apinat isosta aitauksesta olivat muuttaneet Hollantiin, mutta muuten riitti katsottavaa. Yksi suurimmista hiteistä olivat vapaana kulkevat valkoposkihanhet poikasineen, jotka aiheuttavat ainakin minulle lievää fobiaa. Eikös niiden pitänyt olla juuri niitä äkäisiä?

Tuo vanha Karhulinna saa minut joka kerta yhtä surulliseksi - ei ole ollut kovin tilavaa karhuasukkaiden elämä eläintarhan varhaishistoriassa. Nykykarhut pääsevät elelemään onneksi paremmissa olosuhteissa. 

Päivän kohokohtia oli, että Korkeasaaresta löytyi esikoiselle sopivia jäätelöitä! Näistä pienistä mutta isoista asioista jaksaa olla aina yhtä kiitollinen. Kotiin ehdimme sopivasti sateen alta pois.

Nyt suunnittelemaan seuraava reissua.


10 kommenttia :

 1. Hui miten läheltä pääseekään kissaeläintä katsomaan! Ja ihana tuo karusellikuva. :)

  Meidän kesäohjelmaan taitaa kuulua nuo samat, paitsi että Suomenlinnaan ajattelin karata miehen kanssa kahdestaan. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuri kun paatoksella täällä julistin ettei ole omakuvaa tulossa hetkeen ;)

   Ihanaa, kahdenkeskinen Suokki-reissu! Saatan samistella.

   Poista
 2. sama täällä , pian pitäisi matkata korkeasaareenkin , aika vähän siis käydään vaikka Helsigissä asutaan. kiva reissu ollut teillä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä on just sitä perussettiä että jos asuu jonkin nähtävyyden lähellä, niin ei siellä kyllä kamalasti tule käytyä. Pitkään on pitänyt käydä Sibelius-monumentti ja Temppeliaukion kirkko ym., mutta en ole saanut aikaiseksi. Samoin Kiasma ja Ateneum.

   Poista
 3. Jee, leopardi! :)
  Luulenpa, että meidän kesän kohteet on nuo samat. Plus Seurasaari, joka on mieheni suosikkikohde Helsingissä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt täytyy tunnustaa, että en ole koskaan käynyt Seurasaaressa... :-\ En tiedä mistä tämä johtuu, jotenkin se vaan on jäänyt, ja kun en ole syntyperäisiä helsinkiläisiä niin se ei ole lapsuudestakaan tuttu. Pitäisi varmaan lisätä listalle!

   Poista
 4. Tästä jotenkin tulikin mieleeni, että taidettiin jo ennen pojan syntymää luvata tytölle reissu Korkeasaareen eikä siitä olekaan kuin 3 vuotta. Täytynee laittaa mies asialle toteuttamaan vihdoin lupauksensa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Älkää nyt turhaan, ei se sitä enää muista ;-) Ei vaan, ihana paikka ja katsottavaa kaikenikäisille. Meillä on molemmat lapset olleet eniten kinnostuneita murahaisista siinä 1-2 vuotiaina, mutta ainakin kaikille on jotain :-)

   Poista
 5. Ne valkoposkihanhet ON vihaisia. Korkeasaaressa näin parikin kertaa niiden hyökkäävän ihmisiä kohti, jos joku tuli liian lähelle hautomistouhuja. Minua kohti yksi sellainen hyökkäsi meidän viime viikon retkellä, kun ryntäsin kaks veen perään tosi äkkinäisesti hanhien ollessa lähistöllä sekä seurueen 3 vuotiasta ehti nokata jalkaan, kun meni liian lähelle. Inhottavia! Kivat kuvat varmasti kivasta päivästä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No sitten ei oltu turhaan neuroottisia kun ei päästetty lapsia liian lähelle. Aika petollisia kun niiden untovikot ovat niin söpöjä, mutta kyllä siinä jo pari hanhivanhempaa sihisi ikävästi kun ohi kuljettiin. Apua jos ne on käyneet teidän kimppuun! Siinäpä mukavan lintufobian alku lapsille...

   Poista

Kommentti ilahduttaa aina!